Antikarijes

Karijes je kronična bolest zubnih tkiva u čovjeka. Djeluje progresivno, te na kraju dovodi do razaranja zuba.

Karijes je najraširenija bolest na svijetu nakon prehlade. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) karijes zahvaća gotovo 5 milijarda ljudi odnosno gotovo 90% svjetske populacije neovisno o spolu i dobi. Epidemiološke studije pokazuju alarmantan globalni porast u prevalenciji karijesa.

Da bi karijes nastao, moraju u isto vrijeme djelovati više uzroka: bakterije (mikroorganizmi), ostaci hrane u ustima, osobito šećera koji su bakterijama potrebni za rast i razvoj, te naslage na zubima.

Razgradnjom šećera stvaraju se kiseline i to već 3 minute nakon njihova uzimanja. Najveća koncentracija postiže se za 15 do 20 minuta. Zatim se kiselost smanjuje jer se razređuje slinom i ispiranjem ostataka hrane, zato zube treba prati neposeredno nakon jela. Dodirne plohe, duboke udubine te zubni vratovi neposredno iznad desni su mjesta koja su manje dostupna samočišćenju i čišćenju pa predstavljaju mjesta nastanka karijesa. Najpoznatiji aktivni sastojak u zaštiti od karijesa je fluor koji se nalazi u svim Plidentama.

PREVENCIJA

Redovito pranje zubi Plidentom uz ograničeno uzimanje hrane i napitaka bogatih škrobom, šećerom i kiselinama te redovit polugodišnji pregled kod stomatologa najbolji su načini sprječavanje pojava karijesa

JESTE LI ZNALI?

Karijes nije nasljedna bolest. Nasljeđuje se oblik zuba i njihov smještaj u čeljusti što može stvoriti preduvjet za nastanak karijesa, ali loš način prehrane i osobite lošije higijenske navike imaju bitan utjecaj na razvoj karijesa. 

Kako se može spriječiti karijes?

Vaša usta su svakodnevno zaštićena korisnim bakterijama, ali se u njima nalaze i loše bakterije koje se hrane ostacima hrane u ustima. U zdravim i čistim ustima hrane za loše bakterije nema. Prosječna osoba s dobrim indeksom oralne higijene ima svakodnevno između 34 i 72 vrste bakterija u ustima. Eliminacijom loših bakterija iz usta može se spriječiti karijes i poboljšati oralna higijena.

Što je Streptococcus mutans?

Jedan od najčešćih uzročnika karijesa je bakterija sterptococcus mutans koja nastanjuje usnu šupljinu. Streptococcus mutans nastaje iz šećera koji ostane u ustima nakon što se pojede hrana bogata šećerima ili kiselinama. Kiseline napadaju zubnu caklinu, smanjuju esencijalne minerale koji štite zube i vode do karijesa.

Whitening

Svi smo mi rođeni s prirodno lijepim osmijehom.

S vremenom dolazi do promjena u mineralnoj strukturi zuba zbog koje oni postaju tamniji. Dodatnu diskoloraciju zuba potiče hrana i pića koja svakodnevno konzumiramo kao što su kava, crni čaj, crno vino te neizostavne cigarete koje našim zubima oduzimaju prirodnu bjelinu i ljepotu. Tehnologija koju koristi Plidenta otklanja mrlje kemijskim putem bez korištenja teških abrazivnih ili mehaničkih sredstava. Nakon pranja obnavlja se prirodna bjelina i sjaj zubi.Izbjeljivanje zuba svakodnevnim četkanjem zubi takvim pastama puno je zdravije za zube nego korištenje agresivnih brzodjelujućih sredstava za izbjeljivanje koje mogu oštetiti zube i učiniti ih osjetljivima.

Antiplak i antitartar

Zubni plak je žilavi film bakterija koji se razvija na zubima i desnima te pogotovo na njihovom spoju.

Antiplak

On je ujedno i uzrok najvećih i najčešćih problema zubi i zubnog mesa. Možemo ga ukloniti relativno lako redovitim četkanjem i pranjem zubi ali s obzirom da je žilav, nije ga moguće ukloniti samo četkicom za zube  već je nužno koristiti i zubnu pastu, posebice ukoliko ona sadrži i neki od djelatnih sastojaka koji će pomoći u uklanjanju zubnog plaka. Ako dobro operete zube Plidentom pa preko njih prijeđete jezikom, njihova će površina biti glatka. Ako nakon toga na primjer jedete bombon osjetit ćete da površina zuba više nije glatka. Na zubima su se stvorile naslage koje nazivamo plak. Ako tu početnu naslagu ne uklonimo pranjem u nju će se naseliti bakterije. Na već postojeće naslage lakše se talože ostaci hrane koji postaju vidljivi kao žute naslage na zubima koji nisu dobro oprani. U dubljim slojevima naslaga bakterije razgradnjom hrane i šećera stvaraju kiseline koje razaraju zubnu caklinu. To su ulazna vrata kroz koja bakterije i kiseline mogu nesmetano prodirati u dubinu tvrdog zubnog tkiva te stvoriti šupljine koje pogoduju skupljanju hrane, a to opet omogućuje da se bakterije još više razvijaju i razmnožavaju.

Antitartar

Svi smo mi rođeni s prirodno lijepim osmijehom. S vremenom lijepi osmijeh mogu promijeniti zubi koji dobijaju boju. Hrana i piće koje svakodnevno uzimamo, kao i godine, napadaju svakodnevno naš osmijeh i djeluju tako da naš osmijeh nije više tako blistav. Cigarete su jedan od najvećih neprijatelja osmijeha. Intezivno pušenje cigareta i zadržavanje dima u ustima ili pak žvakanje duhana čini zube žutim. Pušenje oštećuje zube i desni, stvara kamenac i doprinosi lošem zadahu. Posebno je opasna hrana bogata škrobom i šećerom, kao što su umaci, curryji i snack proizvodi. Napitci koji sadrži kiseline, kava, crveno vino, čaj, ali i neke vrste voća također mogu oštetiti zubnu caklinu omogućavajući naslagama ili zubnom kamencu da se lakše taloži na zube, oštećuju zubnu caklinu i stvori neugodne mrlje na zubima. Previše tople ili hladne tekućine su opasne za vaš osmijeh jer mijenjaju temperaturu zubi. Temperatura mijenja (u hladnim i toplim ciklusima) caklinu zubi omogućavajući naslagama da se penetriraju na zubima. Smanjite navedenu hranu ili pića ili smanjite vrijeme koje su u dodiru s vašim zubima i usnom šupljinom.

Tehnologija koju koristi Plidenta otklanja mrlje kemijskim putem bez korištenja abrazivnih ili mehaničkih sredstava. Nakon pranja obnavlja se prirodna bjelina i sjaj zubi.

Zubni kamenac su tvrde naslage koje se talože na zubnim plohama, ispunima i protetičkim nadomjescima, a nastaju od mekih naslaga na zubima (plaka) taloženjem vapnenih soli iz sline. Pritom veliko značenje imaju bakteirje u usnoj šupljini, koje stvaraju mrežastu osnovu u koju se ugrađuju vapnene soli. Kamenac se najprije stvara na mjestima koja su teže dostupna i na kojima se nalazi plak.

1. Whitening 2. Polishing 3.Shining

Svi smo mi rođeni s prirodno lijepim osmijehom.

S vremenom dolazi do promjena u mineralnoj strukturi zuba zbog koje oni postaju tamniji. Dodatnu diskoloraciju zuba potiče hrana i pića koja svakodnevno konzumiramo kao što su kava, crni čaj, crno vino te neizostavne cigarete koje našim zubima oduzimaju prirodnu bjelinu i ljepotu.

Hrana kao što su umaci, curryji, kava, crveno vino i čaj stvara naslage i neugodne mrlje na zubima

Ekstremno tople ili hladne tekućine su opasne za vaš osmijeh jer mijenjaju temperaturu zubi. Temperatura mijenja (u hladnim i toplim ciklusima) caklinu zubi omogućavajući naslagama da se penetriraju na zubima. Ukinite ili smanjite ove vrste pića ili smanjite vrijeme koje su u kontaktu s vašim zubima i snom šupljinom.

Hrana s acidima otvara pore u zubnoj caklini omogućavajući kamencu da se lakše «prikvači» na zube

Cigarete su jedne od najvećih neprijatelja osmijeha. Intezivno pušenje cigareta i zadržavanje dima u ustima požućuju zube.

Fullwhite tehnologija koju koristi Plidenta djeluje na sve tri dimenzije koje doprinose bijelijim zubima: izbjeljivanje, poliranje i stvaranje sjajnog filtera. Nakon pranja obnavlja se prirodna bjelina i sjaj zubi. Izbjeljivanje zuba svakodnevnim četkanjem zubi takvim pastama puno je zdravije za zube nego korištenje agresivnih sredstava za izbjeljivanje koje mogu oštetiti zube i učiniti ih osjetljivima.

OSMIJEH JE NAČIN NA KOJI ZUBI DIŠU

Najbolji način da uživate u lijepom osmijehu i zdravim zubima je kontinuirano održavanje higijene zubi.

Najvažnije je pridržavati se sljedećih pravila:

1. Prati zube dva puta na dan sa zubnom pastom kao što je Plidenta Fullwhite. One osim izbjeljivanja uklanja naslage sa zubi. Zubne naslage ili plak je glavni uzrok nastajanja karijesa i upale desni

2. Smanjiti slatku i umjetnu hranu, a posebno snack

3.Redovito posjećivati stomatologa, najmanje dvaput godišnje

4. Također preporučujemo uporabu zubnog konca koji uklanja plak između zubi i ispod desni

Hrana igra veliku ulogu u vašem dentalnom zdravlju. Šećer i škrob u mnogim snack proizvodima i pićima pomažu stvaranju zubnog plaka, koji oštećuje zubnu caklinu. Ograničite unos takve hrane jer su zubi napadnuti acidima već za 20 minuta ili više. Umjesto toga izaberite hranu kao što su: sirevi, sirovo povrće, jogurt ili voće.

Ako ne pušite, nemojte početi. Osim što izaziva druge zdravstvene probleme, pušenje oštećuje zube i desni, stvara tartar i doprinosi lošem zadahu.

I bulimija i anoreksija mogu ozbiljno i direktno utjecati na zube i eroziju zubne cakline.

Kako će moji zubi biti ljepši?

Upotreba zubnih pasti Plidenta Fullwhite može vam obnoviti prirodnu boju vaših zubi i spriječiti plak.

Ako je plak prisutan godinama dodatno preporučujemo da posjetite vašeg stomatologa. Osim što ćete tako pomoći zubima u dugotrajnom životu, čista usta stvarat će vam osjećaj osvježenja i ljepšeg osmijeha. Testirajte! Pređite jezikom po zubima nakon pranja Plidentom Fullwhite 3 osjetit ćete glatki osjećaj. Zdraviji, ljepši osmijeh sad je moguć. Svi padaju na bijele zube!

izbjeljivanje u 3 dimenzije

Profesionalna zubna pasta za izbjeljivanje zubi. Sadrži aktivne sastojke za izbjeljivanje, brzo poliranje i sjaj na zubima. Sigurna za svakodnevnu uporabu. Štiti zubnu caklinu i osigurava zaštitu od karijesa i kamenca.

Svi smo mi rođeni s prirodno lijepim osmijehom…

ekspresno uklanja mrlje uzrokovane konzumiranjem hrane i pića koji bojaju zube

BRZO! TRENUTNO! MODERNO!

show me your smile : )

28 DANA 2 x DNEVNO KORISTITE ZA BOLJI REZULTAT I UČINAK

kad se ti smiješ i ja se smijem : )

Zube treba prati poslije svakog jela

2 x DNEVNO 3 MINUTE

aktivni sastojci

NATRIJEV HEKSAMETAFOSFAT

izbjeljuje zube, uklanja površinske mrlje i stvara zaštitni sloj na zubima

alumina

polira zube i uklanja mrlje

specijalni abraziv

čisti i polira zube i uklanja plak s površine zubi

sjajne čestice

uljepšavaju osmijeh i čine ga privlačnijim

fluorid

sprječava karijes i plak

*Djeluju na izbjeljivanje, poliranje i stvaranje sjajnog filtera.

Svi padaju na bijele zube!

imediately white : )

OSMIJEH JE NAČIN NA KOJI ZUBI DIŠU

Najbolji način da uživate u lijepom osmijehu i zdravim zubima je kontinuirano održavanje higijene zubi. Najvažnije je pridržavati se sljedećih pravila:

mmmm....miriše na poljupce...

Kako će moji zubi biti ljepši?

Upotreba zubnih pasti Plidenta Fullwhite može vam obnoviti prirodnu boju vaših zubi i spriječiti plak. Ako je plak prisutan godinama dodatno preporučujemo da posjetite vašeg stomatologa. Osim što ćete tako ...

Ocjene naših korisnika

 • ŽELJKA KLJAJIĆ

  15 sekundi, idealan naziv, često sam u žurbi ujutro i od svih Vaših dosadašnjih pasti, ova me doslovono oborila s nogu, ugodan dah, bjelina a za dalje ćemo vidjeti...sve u svemu moj odabir od sad nadalje je samo 15 SEKUNDI...:)

 • MARINA KUČINIĆ

  Meni najbolja i najbrza pasta 15 sekundi. Stvarno daje osvjezenje u najkraćem mogućem roku i bas je za ovaj uzurbani tempo zivota...

 • NIKOLINA MAVRAČIĆ

  Plidenta 15sekundi pasta za zube ima ugodan okus i miris, lijepo se pjeni, ambalaža je jednostavna ali uočljiva i vizualno lijepa. No, ono što je najbitnije, zaista izvrsno čisti zube. Zubi su nakon pranja glatki, bjeliji i osjetno čisti, a nakon upotrebe osjeti se svježina koja traje duže nego kod ostalih pasti za zube. Plidenta je do sada jedna od boljih, ako ne i najbolja pasta za zube koju sam probala jer sastojci nisu toliko agresivni kao kod nekih drugih, ali unatoč tome izvrsno obavlja svoju funkciju i štiti zube od karijesa i plaka, a desni nisu iziritirane. U svakom slučaju iz gore navedenih razloga planiram i dalje koristiti Plidentu 15sekundi, a isprobat ću i ostale paste iz Healthcare linije.

 • JASENKA PISKAČ

  Naziv 15Sekundi zaista odgovara ovoj pasti jer ona zaista djeluje u 15 sekundi! Već nakon par sekundi četkanja, osjećaj u ustima je odličan, zubi su čisti i sjajni... Osim toga je i ugodnog okusa i mirisa.

 • BRANKO CRNKOVIĆ

  Odlična pasta. Uklanja uzročnike karijesa i bakterija. Sadržava hmelj koji sprječava prijanjanje bakterija na površinu zuba te djeluje protiv upalno.

 • ZORA MATIKA

  Otkako koristim zubnu pastu Plidenta 15sekundi, imam sve manje problema s karijesom što je prije bilo za mene nezamislivo ali upornošću i korištenjem odgovarajuće paste, karijes više nije problem mojih zubi. Pasta mi je odlična i zbog toga što joj jje potrebno kratko vrijeme za djelovanje, idealna za ubrzani svijet kakav je danas a to što ne sadrži konzervanse je doddatni plus i jedan od razloga zbog kojeg sam ju kupila prvi put.

 • JOSIPA MEDVED

  Pastu 15Sekundi sam počela koristiti na nagovor prijateljice i stvarno je odlična... Osvjezenje za taj tren, svjez dah, blistavi zubi i divan osmjeh ... Odusevljena sam.

 • DRAGANA PINTAR

  Ostavlja ugodan osvježavajući dah u ustima što mi je jako bitno kod paste za zube.Nije agresivna i ne ostavlja osjećaj peckanja na jeziku i ustima..Odlično mi je što pomaže pri smanjivanju broja bakterija u ustima i njenim korištenjem smanjila mi se pojava karijesa i zubi su mi bijeliji. Odličnog je dizajna pritom mislim na poklopac koji je prilagođen stajanju na bilo kojem mjestu u kupaonici. A o boji ambalaži da ne govorim jednostavno savršene svijetlo plave boje!

 • KATARINA BREKALO

  Jako sam zadovoljna, ne samo zbog brzog djelovanja, nego i snage i jačine borbe protiv karijesa, ali i zubnog kamenca. A još mi je draži sastav i apsolutna kvaliteta, imam puno povjerenje u nju i sigurno ću ju nastaviti koristiti.

 • BRANKO LIVADA

  Najbolja pasta ikada. Riješio sam istovremeno dva problema, bjelji zubi, manje karijesa. Dugo sam tražio pastu koja objedinjuje ovo i k tome smanjuje upale. Naziv joj odgovara jer je učinkovita već nakon 15 sec. Palac gore za Plidentu

 • PREDRAG RADOŠEVIĆ

  Savršena...bjelina koja me oborila.To je pasta koja ne zahtjeva beliku količinu za čistoću,zaštitu i uštedu. 15 sek .vrijeme koje u brzom roku daje dobar rezultat.Kćer od kada ju je probala samo nju koristi.Stomatolog ju je konačno pohvalio da dobro pere zubiće i da mliječni i trajni zubi su sigurni od karijesa..Samo tako naprijed i mene kao korisnika ste dobili..

 • SANDRA TUČEK

  Oduševljena sam Plidenta Healthcare 15SEKUNDI pastom za zube. Imam sigurnost da već za 15 sekundi uništava bakterije i uzročnike karijesa iako i dalje zube perem do 3 minute. Pasta ostavlja svježinu u ustima. Nije agresivna za usnu šupljinu, a zubi su mi čisti.

cjelovita whitening pasta
trenutno vidljiv učinak

OSmijeha :))